[column position=”left”]

RAM Mobile Data ondersteunt in Nederland 19 Ambulanceregio’s met mobiele datacommunicatie voor Automatische Voertuig Locatie (AVL) en de verzending van incidentinformatie vanuit de meldkamer aan de voertuigen. Dit leidt tot verhoging van de reactiesnelheid, verbetering van de aansturing en verhoging van de veiligheid van deze dienst.

Daarnaast wordt de centrale server voor Ambulancediensten van AmbulanceZorg Nederland (AZN) bij RAM gehost. Deze is bestemd om alle voertuiglocaties van de Ambulancevloot in Nederland centraal op te slaan en landelijk beschikbaar te maken.

‘Digitaal Gestroomlijnd’
RAM realiseert het project ‘Digitaal Gestroomlijnd’ onder regie van Traumacentrum Brabant. Digitaal Gestroomlijnd leidt tot een volledige digitale informatieoverdracht en registratie binnen de acute zorgketen. De informatieoverdracht tussen de opeenvolgende zorgverleners wordt hierdoor optimaal gerealiseerd.

[/column] [column position=”right”]

Hoe werkt dit?

Vanuit de meldkamer wordt incidentinformatie via RAM digitaal aangeleverd aan de Ambulance. Tijdens het vervoer van het slachtoffer of de acute patiënt worden vervolgens medische gegevens ingevoerd in de RAM-client en verzonden naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis.

De SEH kan hieruit direct opmaken welke zorgverleners voor de eerste opvang van de patiënt nodig zijn. Dit verbetert de zorg aan de acute patiënt. Na het vervoer van de patiënt kan de rit afgerond worden door het RAM-ritformulier digitaal in te vullen en te verzenden aan de back-office van de Ambulancedienst. Dit voorkomt overbodig extra werk (handmatig invullen en overtikken) en verkleint de kans op fouten.

[/column]
Neem contact met ons op

Stuur ons een korte mail en we nemen snel contact met u op.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search