[column position=”left”]

Mobitex: het mobiele netwerk dat het altijd doet

Wat hebben hoog-risico-klanten als politie, ambulance, brandweer, maar ook douane, waterschappen, Belastingdienst, beveiligers van bankfilialen en pinautomaten en niet te vergeten ANWB en retailketens met elkaar gemeen? Voor hun primaire bedrijfsprocessen willen zij kunnen vertrouwen op een netwerk waar de data niet verloren gaat. Dus maken ze allemaal gebruik van Mobitex, het meest betrouwbare draadloze netwerk.

Veilig dataverkeer voor bedrijfs- en tijdkritische processen

RAM Mobile Data is sinds 1993 de exploitant van het Mobitex Netwerk in Nederland. Over de jaren heen heeft het zijn waarde meer dan bewezen. Met een beschikbaarheid van 99,99% is dit het enige netwerk dat werkelijk voldoet aan de eisen die politie, brandweer en vele andere organisaties stellen voor hun bedrijfs- en tijdkritische toepassingen.

10 tot 40 keer beter dan publieke netwerken

Mobitex heeft de afgelopen 20 jaar geen enkele grote storing gekend, terwijl publieke netwerken (GPRS, UMTS) regelmatig te maken hadden met storingen en overbelasting, zeker bij incidenten en grote evenementen. Zelfs op 9/11 en tijdens de aanslagen in Brussel, draaide het netwerk zonder problemen door. Het mobiele netwerk valt dan ook in de hoogste betrouwbaarheidsklasse.

[blue_quote_box url=”#” subtext=””]“Het Mobitex-netwerk maakt van verschillende protocollen gebruik. Die garanderen een foutloze dataoverdracht. ‘No errors, no data loss en non real time’. Dit komt door gebruik te maken van zogenaamde Closed User Groups, het Mobitex Access Number (MAN) en Electronic Serial Number (ESN). Het MAN en ESN vormen samen een unieke combinatie. Communicatie is onmogelijk als een modem zich aanmeldt voor communicatie en de combinatie klopt niet.”
[/blue_quote_box] [/column] [column position=”right”]

Onder normale omstandigheden scoort Mobitex met een beschikbaarheid van 99,98% 10 tot 40 keer beter dan publieke netwerken, zoals GPRS, UMTS en HSDPA. Bij incidenten en evenementen is deze verhouding nog veel groter.

Maar er zijn meer voordelen:

 1. Gebruikers zijn altijd online
 2. Gebruikers zijn nooit ‘in gesprek’
 3. Data raakt nooit verloren
 4. Geen veiligheidsrisico’s door uitval netwerk
 5. Geen (extra) kosten door uitval netwerk, zoals belkosten en tijdverlies
 6. Alleen betalen voor succesvol afgeleverde berichten
 7. Voordelig bij frequent kort berichtenverkeer
 8. Geen verrassingen: kosten zijn vooraf goed in te schatten

Tweeweg push-technologie

Mobitex verstuurt alleen relatief kleine datapakketjes en is met name geschikt voor het frequent (1x per minuut of  1x per uur, etc.) versturen van een relatief beperkte hoeveelheid informatie (maximaal enkele kBytes data). Een ander belangrijk kenmerk van Mobitex is de tweeweg push-technologie. Dat wil zeggen dat zowel de host als de mobiel communicatie kunnen initiëren. ‘In gesprek zijn’ is onmogelijk. Staat de modem aangeschakeld dan hoeven er geen extra handelingen worden uitgevoerd om altijd bereikbaar te zijn.

Mobitex levert data gegarandeerd foutloos af. GPRS bijvoorbeeld kan dat niet garanderen en spreekt over ‘delivery at best effort’. Datapakketten die niet kunnen worden afgeleverd, belanden automatisch in de postbus of gaan terug naar de verzender. Data raakt dus nooit verloren.

Mobitex Benelux

De Mobitex-technologie is ontwikkeld door Ericsson. RAM Mobile Data exploiteert het netwerk sinds 1993, dekkend in Nederland, België en Luxemburg.

Wie gebruiken Mobitex?

 • Politie, brandweer, ambulance
 • Beveiligers van bankfilialen en pinautomaten
 • DigiAlarm van ASB-Security
 • Douane
 • Belastingdienst
 • Waterschappen
 • ANWB
 • Retailketens (logistiek)

Meer weten?

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten door het contactformulier hiernaast in te vullen of te bellen met 030 – 2390 390.

[/column]
Neem contact met ons op

Stuur ons een korte mail en we nemen snel contact met u op.

Start typing and press Enter to search