Ons nieuws

 • Cloud, veiligheid en gebruiksgemak

  Het is aan de ICT-afdeling om een balans te vinden tussen gebruiksvriendelijkheid (individueel belang) en veiligheid (bedrijfsbelang). Wat dat in de praktijk betekent weet Frank Waarsenburg heel goed en geeft helder weer waar men tegen aanloopt. Brenno de Winter geeft een brede blik op cloud, veiligheid en technologische ontwikkelingen die op ons af komen.

 • Ontvang “Digitale stormvloed” van Brenno de Winter gratis tijdens event

  Brenno de Winter haalt tijdens zijn keynote, op Future Proof ICT 2017, verschillende voorbeelden uit zijn boek “Digitale stormvloed” aan en deelt trends & ontwikkelingen, waarmee zorginstellingen, overheden en bedrijven in de komende jaren rekening kunnen en zelfs moeten houden. Deelnemers aan dit seminar ontvangen een gesigneerd exemplaar van het boek “Digitale stormvloed” van Brenno de Winter.

 • Event Future Proof ICT 2017

  Kom donderdag 2 februari 2017 naar het event Future Proof ICT 2017, tweede editie van jaarlijks terugkerend evenement van RAM. Wij geven u graag praktische voorbeelden over hoe veiligheid en gebruiksvriendelijkheid samen gaan in de cloud. En vergeet ook niet de weg ernaartoe met veilige (mobiele) datanetwerkverbindingen. Brenno de Winter is bovendien keynote!

 • CarePartners overgenomen door Cloud service provider RAM Infotechnology

  Het label Reliance maakt tevens onderdeel uit van deze overname. CarePartners is een gespecialiseerde ICT-dienstverlener voor de zorgsector. De overname past in de focus en groeistrategie van beide organisaties en zal aanzienlijke synergievoordelen opleveren. Dit betekent een verbreding van het dienstenaanbod en nog stevigere positie in de gezondheidszorg.

 • RAM Infotechnology neemt Computication over

  Strategische overname Computication verbreedt ICT-dienstenportfolio en opent nieuwe markten voor RAM. Cloud service partner RAM Infotechnology (onderdeel van de RAM Groep) heeft branchegenoot Computication uit Zeist overgenomen. Het doel van de overname is versterking van het dienstenaanbod en toetreding tot nieuwe markten door RAM Infotechnology.

 • Trends spotten op succesvol Future Proof ICT netwerkevent

  Woensdag 17 februari waren ruim 30 ICT-adviseurs bij ons te gast op ons eerste netwerkevent over Future Proof ICT. Verbinden slaat de klok op alle niveaus van de keten van informatievoorziening volgens RAM. En naast het spotten van ICT-trends passeerden cloud en security uitgebreid de revue.

 • RAM uitgeroepen tot “Beste ICT-bedrijf 2015” door Nationale Business Succes Award instituut

  Op 4 februari 2016 is RAM Mobile Data uitgeroepen tot “Beste in ICT” door het NBSA-instituut (Nationale Business Succes Award) tijdens de finale award uitreiking. Daarnaast is RAM uit de 300 genomineerden als een van de 10 finalisten geëindigd voor de hoofdprijs als het “Beste bedrijf van Nederland”.

 • Samenwerking XXImo en RAM Mobile Data voor meer inzicht in verbruik en gebruik bedrijfswagens

  XXImo en RAM Mobile Data gaan samenwerken. In deze samenwerking wordt data van beide bedrijven te gecombineerd en uitgewisseld, waardoor werkgevers meer inzicht krijgen in de manier waarop bedrijfswagens gebruikt worden.

 • Netwerkevent Future proof ICT

  ICT zit diep gebakken in de organisaties, niemand kan meer zonder. De ontwikkelingen gaan razendsnel en de IT-adviseur transformeert naar een IT-makelaar van de cloud. Hoe houdt u zich als adviseur staande binnen al deze dynamiek en blijft u toekomstbestendig? Zet 17 februari 2016 dan alvast in uw agenda voor het netwerkevent Future proof ICT bij RAM in Utrecht

 • RAM verzorgt telemetrie waterhuishouding Gemeente Deventer

  RAM Mobile Data verzorgt voor de telemetrie voor de waterhuishouding van Gemeente Deventer verschillende verbindingen en hosting. Zo is de PSTN (gewone telefoonlijn) vervangen en zijn er nieuwe beveiligde verbindingen met meetpunten (pompen en gemalen) uitgerold. Alle data en applicaties worden veilig gehost in RAM’s datacenter. Partner in dit project was de firma Croon.

 • Groningen Bereikbaar lanceert Live Traffic Groningen

  Op 3 november 2015 wordt Live Traffic Groningen van Groningen Bereikbaar officieel gelanceerd. De feestelijke ingebruikname vindt plaats tijdens de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland in MartiniPlaza. RAM Mobile Data is een van de partijen geweest die dit project mede mogelijk heeft gemaakt.

 • RAM Mobile Data genomineerd Nationale Business Succes Award 2015

  RAM Mobile Data is uitgeroepen tot branchewinnaar in de categorie “Innovatie in Mobiliteit” en is daarnaast ook genomineerd voor de Nationale Business Succes Award 2015. Opvallende succesfactoren volgens de jury zijn de marktbenadering, omzetverhoging, innovatie en product differentiaties.

 • RAM Infotechnology wint Europese aanbesteding Brandweer Brabant-Noord

  Brandweer Brabant-Noord (BBN) besteedt haar ICT vrijwel volledig uit aan RAM Infotechnology. RAM Infotechnology gaat samen met RAM Mobile Data de volledige ICT dienstverlening en hosting van de ICT-infrastructuur inclusief alle vaste en draadloze verbindingen en technische en beheer activiteiten voor de gehele ICT-keten verzorgen.

 • Video interview met Autoleasewereld

  In een video interview met Autoleasewereld.nl vertellen Jurjen Bottema en Huib Leenknegt van RAM Mobile Data over de innovatieve, zakelijke mobiliteitsoplossingen. RAM track-and-trace biedt namelijk veel meer dan alleen het volgen van bedrijfsvoertuigen. Denk aan fleetmanagement, fiscale rittenregistratie, carsharing en mobiliteitsbudget.

 • De wonder-SIM: fictie of realiteit?

  Een SIM die gebruik maakt van de verschillende mobiele netwerken, zoals KPN, Vodafone en T-Mobile, zou dat niet mooi zijn? Bestaat zo’n wonder SIM?

  Een dergelijke multi netwerk SIM bestaat zeker, maar of je ze ook wonder SIM’s moet noemen is maar de vraag.

 • Dataveiligheid en de praktijk

  “Bizarre bestemming door hack in trein”, “14-jarige scholier hackt tramsysteem” of meer recent: “Tiener opgepakt wegens hacken schoolserver”. Slechts een greep uit de headlines van de afgelopen jaren op het gebied van data(on)veiligheid. In de afgelopen decennia zijn veel systemen gedigitaliseerd en daardoor ook kwetsbaarder voor dergelijke bovenstaande incidenten. En wat doen we daaraan?

 • “100% veilig mobiel werken in de zorg is onmogelijk”

  ‘Het is nauwelijks mogelijk om een goede balans te vinden tussen de vereiste veiligheid, de vereiste anytime, anyplace, anyhow en aanvaardbare kosten’. Dat was de laatste stelling van de roundtable ‘Veilig mobiel werken in de gezondheidszorg’ die RAM Mobile Data i.s.m. RAM Infotechnology organiseerde op 26 maart 2015. Onder leiding van Jerry Fortuin discussieerden verschillende IT verantwoordelijken over de status en toekomst van veilig mobiel werken in de zorgsector.

 • RAM Mobile Data heeft Goedbeheerd Zorgnetwerk (GZN)

  RAM Mobile Data heeft opnieuw de status van Goed beheerd Zorgnetwerk (GZN) ontvangen van de Vereniging Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). Het VZVZ Servicecentrum werkt nauw samen met ICT-leveranciers die applicaties ontwikkelen voor aansluiting op de zorginfrastructuur. De zorginfrastructuur bestaat uit het Landelijk Schakelpunt (LSP) en aparte webservices voor routering, verwijsindex, autorisatie, authenticatie, logging en patiëntprofielen.

 • RAM ook als spreker bij uw event?

  Bij de goed bezochte Telemetriedag van Mous Waterbeheer  en de gebruikersdag van TMX (product van Kuipers Electronic Engineering) van vorig jaar gaf Geert-Jan Reuvekamp, Technisch Projectleider bij RAM Mobile Data, op beide dagen een presentatie. Bij Mous over informatiebeveiliging en bij Kuipers over de do’s en don’ts bij het installeren van modems en antennes. RAM ook op uw event?

 • Roundtable “Veilig mobiel werken in de gezondheidszorg”

  Op woensdag 25 maart 2015 organiseren RAM Mobile Data en RAM Infotechnology de Roundtable “Veilig mobiel werken in de gezondheidszorg”. Tijdens deze roundtable wisselen IT managers binnen de zorgsector met elkaar van gedachten over de veiligheidsuitdagingen op het gebied van mobiel werken. Ook een tweetal klanten van RAM zijn aan het woord.