[column position=”left”]

Monitoring op Afstand van Bruggen (MOA-B)

Alle bruggen binnen een gemeente aansluiten op één netwerk en zo real time kunnen zien welke bruggen open staan, bijna open gaan of haast alweer gesloten zijn. Dat is Monitoring op Afstand van Bruggen (MOA-B). Het helpt om de brandweer de snelste route te kiezen, maar ook om het verkeer naar parkeergarages om te leiden en files te voorkomen. Mobitex is het draadloze datacommunicatienetwerk dat dit mogelijk maakt. Het Bureau Verkeersmanagement van de gemeente Rotterdam heeft het ingezet om al haar bruggen op afstand te kunnen monitoren en de veiligheid binnen de gemeente te vergroten.

Ook sluizen, gemalen, verkeerslichten, taximeters en parkeermeters kun je uitstekend op afstand beheren met behulp van het Mobitex-netwerk van RAM Mobile Data. Het systeem signaleert real time storingen, zodat het mogelijk is snel in te grijpen en de uitval en eventuele schade tot een minimum te beperken.

Het belang van beveiliging bij monitoring op afstand

Bruggen, sluizen, gemalen, verkeerslichten en andere kritische systemen, daar neem je geen risico mee. In de praktijk blijkt dat dat wel gebeurt, bijvoorbeeld met wachtwoorden die makkelijk te kraken zijn.

[/column] [column position=”right”]

Maar ook met draadloze verbindingen die niet 100% betrouwbaar zijn. Zoals GPRS en UMTS, de onbeveiligde netwerken voor consumenten. In het geval van rampen en evenementen raken deze netwerken snel overbelast of vallen uit. Instanties die werken met Mobitex hebben daar geen last van. Voor veilig en betrouwbaar beheer op afstand van bruggen, sluizen, gemalen en meer, is Mobitex het aangewezen netwerk.

Interesse?

> Laat uw gegevens achter of bel direct met onze specialist Oscar de Kogel: 030 – 2 390 343.

[/column]
Neem contact met ons op

Stuur ons een korte mail en we nemen snel contact met u op.

Start typing and press Enter to search