Ons nieuws

 • RAM Mobile Data heeft Goed beheerd Zorgnetwerk (GZN)

  RAM Mobile Data heeft opnieuw de status van Goed beheerd Zorgnetwerk (GZN) ontvangen van de Vereniging Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). Het VZVZ Servicecentrum werkt nauw samen met ICT-leveranciers die applicaties ontwikkelen voor aansluiting op de zorginfrastructuur. De zorginfrastructuur bestaat uit het Landelijk Schakelpunt (LSP) en aparte webservices voor routering, verwijsindex, autorisatie, authenticatie, logging en patiëntprofielen.(…)

 • RAM ook als spreker bij uw event?

  Bij de goed bezochte Telemetriedag van Mous Waterbeheer  en de gebruikersdag van TMX (product van Kuipers Electronic Engineering) van vorig jaar gaf Geert-Jan Reuvekamp, Technisch Projectleider bij RAM Mobile Data, op beide dagen een presentatie. Bij Mous over informatiebeveiliging en bij Kuipers over de do’s en don’ts bij het installeren van modems en antennes. RAM ook op uw event?

 • Roundtable “Veilig mobiel werken in de gezondheidszorg”

  Op woensdag 25 maart 2015 organiseren RAM Mobile Data en RAM Infotechnology de Roundtable “Veilig mobiel werken in de gezondheidszorg”. Tijdens deze roundtable wisselen IT managers binnen de zorgsector met elkaar van gedachten over de veiligheidsuitdagingen op het gebied van mobiel werken. Ook een tweetal klanten van RAM zijn aan het woord.

 • RAM steunt Unicef

  RAM Mobile Data heeft eind vorig jaar de intentie uitgesproken om een goed doel te steunen. Onze relaties hebben daarom een digitale kerstkaart gekregen met daarin de mogelijkheid om te kiezen tussen drie goede doelen: Unicef, Artsen Zonder Grenzen en WWF. Gelukkig hebben veel van onze klanten hun stem uitgebracht en uiteindelijk kwam Unicef met(…)

 • RAM Mobile Data geeft watertalk op Waterinfodag

  De Waterinfodag is het jaarlijkse onafhankelijke congres met een beurs over de informatievoorziening in de watersector. Overheden, bedrijven en kennisorganisaties informeren elkaar over ervaringen, nieuwe ontwikkelingen en ambities. De Waterinfodag wordt voor de vijfde keer georganiseerd op donderdag 5 maart 2015 van 09:00 tot 17:30 uur in congrescentrum Brabanthallen, in Den Bosch. Onze Watertalk Geert-Jan(…)

 • Gemeente Den Haag verlengt overeenkomst RAM Mobile Data

  Gemeente Den Haag, al jaren tevreden klant van RAM Mobile Data, heeft onlangs besloten om haar overeenkomst met RAM voor meerdere jaren te verlengen. Jurjen Bottema, Director Network Services: “Wij zijn zeer trots op het feit dat Den Haag met deze verlenging opnieuw het vertrouwen in de dienstverlening van RAM uitspreekt”. Parkeerautomaten Gemeente Den Haag(…)

 • Bezoek ons op Ecomobiel

  Op 7 en 8 oktober staan wij op de vakbeurs Ecomobiel in Ahoy Rotterdam. De afgelopen jaren is Ecomobiel uitgegroeid tot het grootste platform voor duurzame mobiliteit en mobiliteitsoplossingen. In 2013 is er naast Ecomobiel een nieuwe vakbeurs gelanceerd: Ecologistiek, het platform voor duurzame innovatie in transport en logistiek. Deze beurs vindt ook plaats op(…)

 • In 2013 38 grote telecom netwerk storingen in Nederland

  In 2013 zijn er 38 grote storingen geweest op de mobiele en vaste telecomnetwerken in Nederland. 2013 is het eerste volledige kalenderjaar dat Agentschap Telecom storingen geregistreerd heeft. Het gaat daarbij om incidenten waarbij overlast is voor veel klanten, een vitale dienst of sector wordt getroffen of het alarmnummer 1-1-2 niet bereikbaar is. Bij de(…)

 • RAM Mobile Data en Connexxion vervolgen samenwerking

  Op 2 juni jongstleden hebben RAM Mobile Data en Connexxion de samenwerking voor de komende jaren een krachtig vervolg gegeven. RAM Mobile Data verzorgt al sinds 1996 de mobiele datacommunicatie over het betrouwbare Mobitex-netwerk tussen de voertuigen van Connexxion en de backoffice. De nieuwe BCT (Boordcomputer Taxi) terminals van Euphoria worden middels Mobitex aangestuurd. Marktleider(…)

 • Realtime wedstrijduitslagen Batavierenrace via Mobitex netwerk

  Begin mei klinkt jaarlijks het startschot voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace. De 42e editie van de Batavierenrace zal van start gaan op middernacht 10 mei 2014. De route loopt van het Universitair Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de(…)

 • Toonfrequent schakelen wordt uitgefaseerd

  Oude oplossing beschermt straks niet meer tegen gevaarlijke stoffen Wanneer er gevaarlijke stoffen in de lucht hangen is het van groot belang dat de ventilatiesystemen automatisch kunnen worden afgesloten om gezondheidsrisico’s te beperken. De Brandweer speelt hierin een sleutelrol. Vanaf 1998 werd daarvoor veelal Toonfrequent Schakelen gebruikt, een systeem dat door de opkomst van de(…)

 • Opening nieuw pand door wethouder Gilbert Isabella

  Afgelopen donderdag 6 maart 2014 is ons nieuwe pand geopend door de wethouder Gilbert Isabella van Utrecht. In zijn opening speech was hij zeer lovend over het nieuwe pand en de mooie omgeving bedrijvenpark Papendorp. Joachim Kaarsgaren blikte terug op ruim 20 jaar historie van RAM: “Mobitex en onze dienstverlening rondom netwerkverbindingen blijven ook in(…)

 • Alphabet en RAM gaan samenwerking aan

  Op 13 februari jl. hebben Alphabet en RAM Mobile Data een unieke samenwerkingsovereenkomst ondertekend in RAM’s gloednieuwe pand op bedrijventerrein Papendorp te Utrecht.

  Alphabet is een merkonafhankelijke internationale leasemaatschappij met het Nederlandse kantoor in Breda. Wereldwijd is de organisatie vertegenwoordigd in 19 landen en het hoofdkantoor bevindt zich in München.

 • Taxibedrijf met BCT wil betrouwbaar Mobitex netwerk

  Een betrouwbaar netwerk is voor professionele taxibedrijven onmisbaar. Wanneer er geen ritten verzonden kunnen worden via datacom of de track-and-trace niet werkt, kan dat de hele planning in de war gooien. Het reguliere gprs-netwerk van de bekende telecombedrijven geeft steeds vaker storingen, zo heeft het Agentschap Telecom onderzocht. Om de hoogst mogelijke betrouwbaarheid te hebben, kunnen taxibedrijven ervoor kiezen om hun datacom te laten versturen via het Mobitex-netwerk

 • Zorgorganisaties Vanboeijen en De Zijlen besteden ICT-diensten uit aan RAM Infotechnology

  Zorgorganisaties Vanboeijen en De Zijlen hebben RAM Infotechnology aangesteld voor het leveren van ICT-diensten. Veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de informatievoorziening waren voor beide organisaties belangrijke criteria in de keuze voor RAM Infotechnology. RAM Infotechnology levert de komende jaren werkplek- en infrastructuurdiensten, systeemintegratie en het bijbehorende project- en servicemanagement. ICT en Zorg: een middel, geen(…)

 • Track-and-trace ontvangt als eerste keurmerk

  Utrecht, 14 november 2013, Het ritregistratiesysteem Track-and-trace  Fiscaal van RAM Mobile Data is een van de eerste systemen in Nederland met het nieuwe keurmerk van de Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen (RRS). De stichting deelde de eerste keurmerken vandaag uit.

  Het nieuwe Keurmerk RitRegistratieSystemen beoordeelt de werking en de output van ritregistratiesystemen. Systemen met een keurmerk voldoen volledig aan de eisen van de Belastingdienst zoals vastgelegd in het normenkader.

 • 23 grote telecomstoringen in tweede helft 2012

  Het Agentschap Telecom, onderdeel van het Ministerie van Economische zaken, houdt zich bezig met het waarborgen van de beschikbaarheid van moderne en betrouwbare telecommunicatie, in en voor Nederland. Uit onderzoek is gebleken dat in de tweede helft van 2012 zijn er 23 meldingen van grote telecomstoringen zijn geweest. Dit heeft uiteraard tot grote overlast geleid(…)

 • Bijna 25% BYOD (Bring your own device) in 2014

  Juniper Research heeft vandaag een onderzoek uitgebracht waarin wordt aangegeven dat in 2014 circa 23% van alle medewerkers met een smartphone hun eigen device zullen hebben meegebracht (BYOD) . BYOD is niet te stoppen, ondanks security risico’s De afgelopen jaren is de BYOD trend sterk gestegen en het lijkt op dit moment ook niet meer te

 • Office 15 – Met de cloud overal beschikbaar

  Microsoft is druk bezig. Het softwarebedrijf introduceert een nieuwe versie van het besturingssysteem Windows 8, bouwt een concurrent voor de iPad en ook Office wordt grondig verbouwd. Er is echter nog een belangrijke verandering gaande. Webapplicatie Office 15 lijkt op Google Drive/Apps maar dan wat luxer. Google Apps is echter goedkoper en eenvoudiger.

 • Gebruik van Business Apps verbetert efficiency

  Symantec heeft een onderzoek laten uitvoeren, waar een aantal interessante resultaten uit komen. Het onderzoek, gedaan onder 6275 bedrijven wereldwijd (100 in Nederland ) laat zien dat 73% van de bedrijven die business apps gebruiken, hun efficiency verbeterd hebben. Opvallend is dat de helft van de onderzochte bedrijven (48%) het gebruik van business